Liggschema och robotsex

När jag var yngre var jag fullkomligt övertygad om att barn blev till genom en enda snabbis och jag var livrädd för att ligga utan skydd. Nu har jag blivit äldre och fått uppleva motsatsen…

I mitt tidigare förhållande kämpade vi i två år. Det som först var ett beslut att sluta med skydd, i vårt fall p-piller, övergick ju längre tiden gick i ren desperation. Varför blir vi inte gravida? Något måste vara fel? Vad ska vi göra? Vi startade med att på egen hand räkna ut ägglossningscykeln, utvecklade ett liggschema och sökte samtidigt hjälp hos fertilitetskliniken. Parallellt med tester utvecklades vårt tidigare spontana och (enligt mig) trivsamma sex till ett ligga-på-beställningsjobb enligt fast schema likt en robot utan känslor. Ångesten växte inom mig. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle kunna tycka så om sex.

Det var inget fel på oss och trots hormonbehandling och månader av robot-sex blev pressen för stor och vårt förhållande började vittra sönder. Ett halvår senare skildes vi som vänner…

I dag är jag tacksam att det slutade så. Annars hade jag inte träffat min underbara fru, Lotta som jag nu väntar barn tillsammans med. I vårt fall gick det som på beställning. Lotta var för ett knappt år sedan hos gynekologen för en rutinkontroll. Samtalet kom in på att vi precis slutat använda p-piller och skulle försöka bli gravida. Vi hade då försökt någon månad och prickat in ägglossningen genom att räkna ut den, trodde vi… Det visade sig att vi prickat in den totalt fel och hamnat mitt emellan på cykler.

Gynekologens svar var spontant och snabbt: -”På lördag är en bra dag att ligga på…”. Så vi låg precis som gynekologen sagt. Några veckor senare kände vi att något var annorlunda och vi investerade i ett graviditetstest och gick hem fulla av förväntan. Jag satt i soffan med pirr magen och varm i kroppen av förväntan. Min fru hade låst in sig på toan och tiden kändes som den stod stilla. Hon kom ut efter oceaner av tid och det fullkomligt lyste om henne. I den sekunden visste jag och pirret i magen förvandlades till ett jordskalv av känslor. Vilken lycka! Vi bara satt i soffan och höll om varandra och stirrade på graviditetstestet.

Nu är det 4 veckor kvar tills jag ska bli farsa och det ska bli helt fantastiskt!